Nieuwsberichten

Reacties

Stichting KIDS Alblasserdam

Toen dhr. Blase afscheid nam als burgemeester, heeft hij de Stichting KIDS Alblasserdam opgericht. Ondergetekenden hebben de eer de eerste bestuursleden van deze stichting te zijn. Wij zijn er om Alblasserdamse kinderen/jongeren met een droom, talent of goed idee proberen verder te helpen als ze zelf even vastlopen. Bijvoorbeeld door het inzetten van verschillende netwerken of door financieel een steentje bij te dragen. De website van KIDS is inmiddels klaar: www.kids-alblasserdam.nl. Graag brengen wij deze onder de aandacht van alle kinderen én jongeren in Alblasserdam en hun ouders/begeleiders. Dus heb je een droom of kent u een kind met een droom en ben je/is hij of zij zoekende? Bekijk dan de website en stuur evt. een droom in! Met vriendelijke groet, Barbera Struis – de Haan (voorzitter) Catharina Leeuwis (secretaris) Arjan Zwaan (penningmeester) Emine Osmanoglou (lid)

Workshops schilderen en beeldhouwen in Kinderdijk

 

 

“Maak je eigen schilderij voor boven de bank in 1 dag ongeacht of dat je ooit geschilderd hebt”

 

In de zomermaanden (gedurende de grote vakantie) worden er op de zaterdag workshops gegeven. De cursus beoogt dus, dat je in 1 dag een schilderij maakt voor bijvoorbeeld boven de bank, ongeacht of dat je ooit geschilderd hebt, talent hebt of enige aanleg voor kleur en vorm.

 

We beginnen ’s morgen om 10.00 uur waar we tijdens het 1e kopje koffie en een stukje vlaai gaan bespreken hoe je te werk zou kunnen gaan. Tijdens het hele proces geef ik je advies wat betreft kleur en materiaal gebruik. Het onderwerpkeuze is vrij, maar het verdient aanbeveling in de figuratieve misschien zelfs wel abstracte hoek te denken. Hoewel, landschappen is ook een populair onderwerp, vooral gezien het prachtige uitzicht op de molens vanuit mijn tuin. Het is mijn taak er voor te zorgen, dat je creatie doorgang kan vinden, dus als je vastloopt help ik je weer op weg…..zover… totdat het doek gesigneerd kan worden. Haakjes eraan, touwtje en aan de muur..

 

De workshop is inclusief lunch en avondeten (Barbecue, salades, stokbrood etc) en natuurlijk een lekker wijntje. Zit het weer deze dag een beetje mee, dan steken we de vuurkorf aan en kunnen we nog een live optreden improviseren.

 

De kosten voor deze dag zijn € 80,00 inclusief doek, verf, koffie/thee een stukje vlaai, lunch, Barbecue en een lekker glaasje wijn.

 

Maak je in plaats van een schilderij liever een beeld, dan kun je op dezelfde dag aan de slag met beitel en zaag zodanig, dat je werkstuk ook binnen een dag gemaakt kan worden. De materiaalkeuze kan zijn cellenbeton blokken of hout. Het materiaal en de gereedschappen zijn aanwezig. Wel graag van de voren aangeven! Het is ook mogelijk om met speksteen te gaan werken, de kosten hiervoor moet ik overigens wel doorbereken, aangezien dit een kostbaarder materiaal is en alleen bij speciaalzaken kan worden gekocht.

 

Kijk voor meer foto’s in  het fotoboek!

 

Adres: Molenstraat 60 - 2961 AM Kinderdijk - Tel 078-6918117- e-mail: hans.gitaarles@gmail.com

© 2018 Hans van der Ent. All Rights Reserved.