Nieuwsberichten

Reacties

Stichting KIDS Alblasserdam

Toen dhr. Blase afscheid nam als burgemeester, heeft hij de Stichting KIDS Alblasserdam opgericht. Ondergetekenden hebben de eer de eerste bestuursleden van deze stichting te zijn. Wij zijn er om Alblasserdamse kinderen/jongeren met een droom, talent of goed idee proberen verder te helpen als ze zelf even vastlopen. Bijvoorbeeld door het inzetten van verschillende netwerken of door financieel een steentje bij te dragen. De website van KIDS is inmiddels klaar: www.kids-alblasserdam.nl. Graag brengen wij deze onder de aandacht van alle kinderen én jongeren in Alblasserdam en hun ouders/begeleiders. Dus heb je een droom of kent u een kind met een droom en ben je/is hij of zij zoekende? Bekijk dan de website en stuur evt. een droom in! Met vriendelijke groet, Barbera Struis – de Haan (voorzitter) Catharina Leeuwis (secretaris) Arjan Zwaan (penningmeester) Emine Osmanoglou (lid)

Gitaarles kinderen

 

 

De lessen voor kinderen behoren natuurlijk een feestje te zijn. En dat zijn ze dan ook! Het lesmateriaal en de manier waarop les gegeven wordt verschild duidelijk met dat van de jeugd en de volwassenen.

 

Met kinderen werk ik uitsluitend in groepjes. Het is voor een kind veel leuker om samen met leeftijdgenoten te spelen. De ontwikkeling van sociale vaardigheden en expressie wordt onderling gestimuleerd. De gitaar is in het begin best lastig en een positieve associatie met het instrument is dan ook super belangrijk. Het eerste seizoen ligt de nadruk buiten de studie dus ook vooral op het heel veel plezier hebben met de gitaar en de groep. Dat de opbouw van de lesmethode verschild, maakt voor het resultaat niet uit. Want als de nodige kennis eigen is gemaakt, zijn er de jaarlijkse optredens. Ieder jaar is er in partycentrum “De Klok” in Kinderdijk een zaterdag avond in november waarop de kinderen voor ouders, familie, ooms en tantes, neven, nichten, buren, vriendjes en wie je verder zelf nog kan verzinnen gaan optreden. Het podium opklimmen om hun kunnen te demonstreren is een feestelijke overwinning.

 

Adres: Molenstraat 60 - 2961 AM Kinderdijk - Tel 078-6918117- e-mail: hans.gitaarles@gmail.com

© 2018 Hans van der Ent. All Rights Reserved.