Nieuwsberichten

Reacties

Stichting KIDS Alblasserdam

Toen dhr. Blase afscheid nam als burgemeester, heeft hij de Stichting KIDS Alblasserdam opgericht. Ondergetekenden hebben de eer de eerste bestuursleden van deze stichting te zijn. Wij zijn er om Alblasserdamse kinderen/jongeren met een droom, talent of goed idee proberen verder te helpen als ze zelf even vastlopen. Bijvoorbeeld door het inzetten van verschillende netwerken of door financieel een steentje bij te dragen. De website van KIDS is inmiddels klaar: www.kids-alblasserdam.nl. Graag brengen wij deze onder de aandacht van alle kinderen én jongeren in Alblasserdam en hun ouders/begeleiders. Dus heb je een droom of kent u een kind met een droom en ben je/is hij of zij zoekende? Bekijk dan de website en stuur evt. een droom in! Met vriendelijke groet, Barbera Struis – de Haan (voorzitter) Catharina Leeuwis (secretaris) Arjan Zwaan (penningmeester) Emine Osmanoglou (lid)

F.A.Q.

 

 

Moet ik al een gitaar hebben?

 

Dat is misschien wel handig, maar het hoeft niet. Als je nog niet zeker weet of je verder wilt, kun je een gitaar tijdelijk gratis lenen. Zo heb je geen onnodige kosten vooraf. Ook de oude gitaar van zolder kan ik voor je voorzien van een nieuw setje snaren. Die kan er wel even mee door. Voor beginners heb ik een uitstekende en voordelige gitaar waar je de eerste jaren mee aan de slag kunt. De meeste cursisten willen op den duur toch overgaan op een duurdere gitaar.Ik heb een goed assortiment diverse gitaren tegen de beste mogelijke prijs/kwaliteit verhouding. Cursisten krijgen bij mij op alle muziek benodigdheden een stevige korting.

 

 

Moet je aanleg hebben?

 

Talent is een beetje een overschat woord. Het komt hoofdzakelijk op oefenen aan en vanuit ervaring weet ik dat bijna iedereen kan leren spelen. Mocht dat in een enkel geval niet zo zijn, dan zeg ik je dat gewoon eerlijk. In 20 jaar is dat bij mij slechts 2 keer voorgekomen. Maar……, er moet wel geoefend worden!!

 

 

Hoe zit het met noten?

 

In eerste instantie gaan we uit van akkoordschema’s en tablatuur (of te wel een eenvoudig maar zeer effectieve en logische vervanger van het notenschrift). Wil je doorstromen naar bijvoorbeeld het conservatorium, dan wordt er naast de lessen een praktische oplossing geboden.

 

 

Wordt er in de vakantie ook les gegeven?

 

In princiepe is er altijd les, ook op feestdagen tenzij van te voren in de les afgesproken. Dus op 2e Pinksterdag, Hemelvaartsdag, voorjaarsvakantie en herfstvakantie gaat de les gewoon door.

 

De uitzonderingen zijn de kerst en de grote vakantie. Bij de jongeren worden de lessen gedurende de grote vakantie stopgezet. Voor de volwassenen geldt een gratis spijbel regeling voor de twee kerst weken en vier weken grote vakantie. Andere uitzonderingen in overleg.

 

Adres: Molenstraat 60 - 2961 AM Kinderdijk - Tel 078-6918117- e-mail: hans.gitaarles@gmail.com

© 2018 Hans van der Ent. All Rights Reserved.